Szanowni Klienci, 
Nasz sklep internetowy przez okres świąteczny tzn.od 23 grudnia 2019 do 07 stycznia 2020 nie będzie prowadził działalności wysyłkowej spowodowanej brakiem większości dostaw od naszych producentów oraz hurtowników, zapraszamy ponownie w poniedziałek 07 stycznia. Nasz sklep stacjonarny będzie nieczynny do 03 stycznia 2020.Przepraszamy za wszelkie niedogodności.

FASOLKA ADZUKI BIO 400 g

Nowy

Składniki: 
fasolka adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) 

Więcej szczegółów

10,50 zł

Więcej informacji

Opis:
Ekologiczna fasolka adzuki jest jedną z najpopularniejszych i najstarszych roślin strączkowych w Azji. Charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy  jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potrawjednogarnkowych. 

Sposób przygotowania: 
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Można dodać glony kombu (ułatwiają trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna -  1534 kJ / 363 kcal

Tłuszcz - 0,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 63 g

w tym cukry - 0 g

Błonnik - 13 g

Białko - 20 g

Sól - 0 g 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

SZCZEGÓŁY

Certyfikat Bio
PRODUKT WEGETARIAŃSKI
Kraj producenta : Polska
Kraj pochodzenia składników : Chiny

Opinie

Napisz opinię

FASOLKA ADZUKI BIO 400 g

FASOLKA ADZUKI BIO 400 g

Składniki: 
fasolka adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) 

Napisz opinię

30 Inne produkty w tej samej kategorii: