WARZYWA  Jest 46 produktów.

na stronę
Pokazuje 1 - 12 z 46 elementów
  • 35,00 zł

    Liście szpinaku zawierają dużo obniżającego ciśnienie potasu, dlatego powinny je jeść osoby z nadciśnieniem. Dodatkowo potas współdziała z magnezem, regulując pracę serca. W liściach szpinaku znajduje się także łatwo przyswajalne żelazo.

    35,00 zł
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
  • 15,20 zł

    Wodorosty Nori* (Porphyra spp.)

    15,20 zł
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
  • 11,79 zł

    Wodorosty Wakame* (Undaria pinnatifida)

    11,79 zł
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
  • 13,74 zł

    Wodorosty kombu* (Laminaria ochroleuca)

    13,74 zł
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
  • 11,90 zł

    Składniki: *składniki ekologiczne, wodorosty: Sałata Morska*(Ulva spp.), Wakame*(Undaria pinnatifida), Nori*(Porphyra spp.) Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna - 237 kcal/989,5 kJ białko - 22,6 g węglowodany - 17,3 g; w tym cukier - <0,5 g tłuszcz - 1,6 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,7 g błonnik - 31,5 g sód - 4,8 g

    11,90 zł
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
  • 6,90 zł

    Smakuje wspaniale z risoto, lub usmażony z jajecznicą:-) Grzyb jadalny, dopuszczony do obrotu i przetwórstwa na terenie Polski.Podstawowy grzyb uprawny (zaraz po twardziaku japońskim (Shi-Take) (Lentinula edodes)) w Japonii i w Chinach.W Polsce jego uprawa jest prowadzona eksperymentalnie, na niewielką skalę

    6,90 zł
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
  • 5,50 zł

    5,50 zł
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
  • 7,50 zł

    Składniki pokarmowe  Składniki mineralne i witaminy  woda 87% wapń 47mg% białko 1.2% fosfor 50mg% węglowodany 11.1% żelazo 0.7mg% błonnik 0.6% ryboflawina 0.01mg% minerały 0.4% niacyna 0.4mg% tiamina 0.08mg%

    7,50 zł
    W magazynie
  • 6,50 zł

    Rzodkiewki  zawierają one głównie witaminy A, C i z grupy B oraz minerały takie, jak potas, siarka, cynk, fosfor i żelazo, którym zawdzięczają swoje prozdrowotne właściwości. Najlepiej jest jeść je od razu po zakupie, ale można również przechowywać je w lodówce. Należy jednak pamiętać, aby nie leżały w „mrozie” dłużej niż 2 dni. Później tracą już swoje...

    6,50 zł
    W magazynie
  • 18,00 zł

    Bulwy batata odznaczają się wysoką wartością odżywczą. Jadalna część bulwy zawiera około 27,2-30,8% suchej masy, w tym: ok. 1,7% białka, 1,1% włókna 0,6% tłuszczu; 26,6% węglowodanów (w tym ok. 19% skrobi), 0,9% błonnika; 1,1% substancji mineralnych oraz witaminy: B1, B2, PP, C oraz b-karoten. Znaczna zawartość cukru (ok. 2,8%) powoduje, że bulwy są słodkie.

    18,00 zł
    W magazynie
  • 9,50 zł

    Dynia o pomarańczowym miąższu zawiera dużo karotenu.

    9,50 zł
    W magazynie
  • 6,50 zł

    Jest niskokaloryczna - 100 g ma zaledwie 40 kcal. Witaminy C tyle w niej, co w cytrynie (30-36 mg w 100 g, a głąb ma jeszcze więcej). Komplet niezbędnych dla zdrowia witamin z grupy B, sporo witaminy A, trochę witamin E, K i rutyny. Jej największy skarb to wapń, magnez, potas.  

    6,50 zł
    W magazynie
Pokazuje 1 - 12 z 46 elementów