Drodzy klienci, |
Brak produktów
Składniki: Kapusta, marchew, sól Ten produkt jest dostępny tylko w naszym sklepie stacjonarnym!!!
Składniki: *składniki ekologiczne, wodorosty: Sałata Morska*(Ulva spp.), Wakame*(Undaria pinnatifida), Nori*(Porphyra spp.) Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna - 237 kcal/989,5 kJ białko - 22,6 g węglowodany - 17,3 g; w tym cukier - <0,5 g tłuszcz - 1,6 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,7 g błonnik - 31,5 g sód - 4,8 g
Ostry smak papryczki chili zawdzięczają substancji zwanej kapsaicyną, która wykazuje wiele właściwości leczniczych. Kapsaicyna odpowiada za pikantność wielu potraw - im większe stężenie kapsaicyny, tym ostrzejsza papryka.
NATĘPNA DOSTAWA W KAŻDY NASTĘPNY CZWARTEK TYGODNIA
WARTOŚCI ODŻYWCZE: Kalorie: 100 kcal Energia: 418,4 kJ Białko: 5,2 g Węglowodany: 15,7 g Tłuszcz: 1,2 g Cholesterol: 0 mg Błonnik: 8,7 g
Kurkuma to bardzo rozpowszechniona indyjska przyprawa, kluczowa dla wielu azjatyckich dań (przede wszystkim z kuchni indyjskiej). Poza Azją używana by nadać piękny złoty kolor potrawom. Sproszkowana forma jest ogólno dostępna, u nas jest także świeże kłącze kurkumy, które nada potrawom niepowtarzalny smak.
Cukinia Bio jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Jest ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zawiera potas, żelazo i magnez oraz witaminę A, C, K, PP i B1, beta karoten.
KALAREPA POLSKA BIO Kalarepa charakteryzuje się sporą wartością odżywczą i zawartością przeciwutleniaczy. Dostarcza witamin (z grupy B, C, K, beta-karotenu) i soli mineralnych (wapnia, magnezu, żelaza i fosforu). Już jedna, średnich rozmiarów główka kalarepy pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę C.