Drodzy klienci, |
Brak produktów
Owoce granatowca właściwego są bogatym źródłem witaminy C, E, B oraz A oraz wielu substancji mineralnych i odżywczych takich jak magnez, fosfor, potas, wapń, krzem i jod. W składzie znajdziemy również duże ilości białka, błonnika, kwasu foliowego i beta karotenu. W 100 gramowej porcji świeżych owoców znajduje się średnio ok 80 kilokalorii
Ananas zawiera dużą ilość witaminy C, wpływającą na układ odpornościowy. Ma działanie przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne więc można go spożywać przy bólach gardła i przeziębieniach.
Owoc Kiwi jest jednym z najbardziej pożywnych owoców na świecie.Jedno duże kiwi dostarcza dzienne zapotrzebowanie na witaminę C.Wykazano, że kiwi dzięki zawartości glutationu zapobiega mutacji genów, których mutacja mogłaby zainicjować proces raka.
Pomarańcze posiadają witaminę C, A, B, B12, P, sole mineralne i peptyny, które pobudzają czynności jelit oraz przeciwdziałają wchłanianiu toksyn zalegających w jelitach.
Wartość energetyczna 24 kcal / 101 kJ 1,2% Węglowodanów (g) 8,2 2,7% Białka (g) 0,4 0,5 % Całkowita zawartość tłuszczu (g) 0,1 0,2 % Tłuszcze nasycone (g) 0 0,0 % Tłuszcze jednonienasycone (g) 0 0,0 % Tłuszczów wielonienasyconych (g) 0,0 0,0 % Cholesterolu (mg) 0 0,0 %
Grapefruit czerwony jest dobrym źródłem witaminy C.